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ATTORNEY-CLIENT PRIVILEGED & CONFIDENTIAL 

Via Electronic Mail 

TO: Lori Kolacek 
Santa Rosa City Schools 
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RE: Board Policy Nos. 4140/4240/4340 

  
We write in response to the Santa Rosa City Schools' ("District") inquiry regarding CSBA's 
assertion that its sample Board Policy Nos. 4140/4240/4340 was taken directly from the 
Government Code.  We have been asked to review the below portion of the Board Policy and 
confirm CSBA's assertion:  

However, the Superintendent or designee shall not disclose the home address and 
any phone numbers or personal emails on file for employees performing law 
enforcement-related functions, nor shall he/she disclose the home address, home 
or personal cell phone number(s), or personal email address(es) of any employee 
who is a participant in the Safe at Home address confidentiality program pursuant 
to Government Code 6207 or any employee who provides written request that the 
information not be disclosed for this purpose. Following receipt of a written 
request, the district shall remove the employee's home address, home and personal 
cell phone numbers, and personal email address from any mailing list maintained 
by the district unless the list is only used by the district to contact the employee.  
(Government Code 3558, 6207, 6254.3) 

Please note that CSBA is correct in that it followed the exact language provided under 
Government Code section 6254.3.  Specifically, section 6254.3 prohibits sharing home phone 
numbers, personal cell numbers, and birth dates except that it can be shared with employee 
organizations (unions), other than home addresses and any phone numbers on file with the 
employer of employees performing law enforcement-related functions, and the birth date of any 
employee, shall not be disclosed.   
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Or in other words, the law does not prohibit sharing personal email addresses with employee 
organizations (unions) for employees performing law enforcement-related 
functions.  Hypothetically speaking, there may be a scenario where the employee organizations 
asks for the personal email addresses of employees performing law enforcement-related 
functions, and while it is not prohibited under the law, it would be prohibited under Board 
Policy.  The unions may then try to file a complaint with PERB to force the District to release 
this information.  Please note that personal email addresses are generally required to be disclosed 
to employee organizations pursuant to Government Code section 3558.  Specifically, 
Government Code section 3558 provides, in relevant parts: 

Subject to the exceptions provided here, the public employer shall provide the 
exclusive representative with the name, job title, department, work location, work, 
home, and personal cellular telephone numbers, personal email addresses on file 
with the employer, and home address of any newly hired employee within 30 days 
of the date of hire or by the first pay period of the month following hire, and the 
public employer shall also provide the exclusive representative with a list of that 
information for all employees in the bargaining unit at least every 120 days unless 
more frequent or more detailed lists are required by an agreement with the 
exclusive representative.  

Accordingly, by prohibiting the release of personal email addresses for employees performing 
law enforcement-related functions, the District may be increasing its risk liability.  Ideally, for 
the purposes of liability, the District should have the ability to determine whether or not to 
release personal email addresses of employees performing law enforcement-related functions on 
a situation by situation basis, rather than being prohibited by Board Policy.   

We hope you find this information helpful.  Please feel free to contact us with any additional 
questions.  
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